Microsoft patentirao uređaj kao iz 'Westworlda'

Američki Savezni ured za patente Microsoftu je odobrio patent za mobilni uređaj kojeg je moguće rasklopiti u veći uređaj nalik tablet računalu
Microsoft patentirao uređaj kao iz 'Westworlda'

Datum objave:

Microsoft je patentni zahtjev za sklopivi uređaj predao 16. listopada 2014. godine. Patent pod rednim brojem 9.541.962 B2 odobren je 10. siječnja ove godine.

O čemu se radi? U opisu patenta stoji kako je riječ o mobilnom računalnom uređaju s fleksibilnom strukturom šarki, koja povezuje i na okupu drži više kućišta koja je moguće okretati oko njihovih osi, koji uz to ima i savitljivi zaslon.

Patent pokriva širok raspon dizajna uređaja koji izgledom podsjećaju na pametni telefon, ali koje je moguće proširiti i razmotati u veći uređaj s jedinstvenim zaslonom. Predviđene su inačice s jednim i dva seta šarki

božavatelji serije Westworld prepoznat će dizajn: sličan je uređajima kakve koriste zaposlenici Delosa u hit-seriji HBO-a.

Ne treba, naravno, zaboraviti kako Microsoft i druge velike tvrtke rutinski patentiraju ideje i tehnologije koje nakon toga više nikad ne vide svjetlo dana, kamoli trgovinu u kojima bi ih mogli kupiti.

IZVOR: http://www.tportal.hr/gadgeterija